Науково-практичний семінар для керівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти Московського району міста Харкова

30.11.2021 року на базі НЮУ імені Ярослава Мудрого відбувся семінар-практикум для директорів закладів загальної середньої та позашкільної освіти Московського району міста Харкова за темою «Юридично-правові аспекти діяльності керівника сучасного закладу освіти». Під час семінару з керівниками працювали науковці ХЮУ імені Ярослава Мудрого:

- Барабаш Ю.Г., проректор з навчальної роботи, член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор;

- Мех Ю.В, доцент, кандидат юридичних наук;

-Юровська В.В., доцент, кандидат юридичних наук;

- Зіноватна І.В., доцент, кандидат юридичних наук;

- Янишен В.П., доцент, кандидат юридичних наук;

- Пономаренко Ю.А., доцент, доктор юридичних наук.

Гресь О.В., начальник Управління освіти Московського району, відкриваючи роботу семінару, наголосила на актуальності теми, зазначила, що ефективна діяльність закладів освіти не можлива без дотримання всіма учасниками освітнього процесу законодавства України, що перебуває у процесі постійних змін. Керівник закладу освіти як представник установи приймає управлінські рішення в межах правового поля, розуміючи принципи права, знаючи суб‘єктивні права учасників освітнього процесу, способи правового регулювання їх відносин, форми захисту суб’єктивних прав.

Учасники заходу мали змогу ознайомитися із відкритими бібліотечними фондами для студентів, фондом рідкісної книги, дисертаційним репозитарієм та картинною галереєю навчально-бібліотечного комплексу НЮУ імені Ярослава Мудрого.

Бондаренко І.В., директор Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №103, презентувала досвід роботи закладу освіти з теми семінару.

В рамках практичного блоку науковцями для директорів було проведено тренінг «Юридична клініка» із застосування норм адміністративної, цивільної, трудової та кримінальної галузей права у діяльності керівника закладу освіти.

Учасники семінару-практикуму переконалися в необхідності підвищення рівня правової культури учасників освітнього процесу; відмітили високий організаційний, науково-методичний та інформаційний рівень підготовки і проведення семінару. Засідання пройшло в діловій, конструктивній атмосфері.

Кiлькiсть переглядiв: 59