Дві дози щеплення від COVID-19 отримали 70 тисяч дітей

В Україні двома дозами вакцини від коронавірусу щеплено 70 тисяч дітей, однією – майже 50 тисяч.

Про це, посилаючись на інформацію РНБО,написавна своїй сторінці у Facebook голова Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

За його словами, місяць тому вакцинуватись дозволили усім дітям від 12 років, і щеплення почали робити масово.

«В Україні дозволена вакцинація дітей від 12 років вакциною Pfizer-BioNTech. За даними дослідження, у віковій групі 12-18 років ефективність вакцини проти госпіталізації складає 93%. Інтервал між дозами стандартний: 21-28 днів», – повідомив Михайло Радуцький.

Також він вкотре підкреслив, що вакцинація – єдиний надійний спосіб уникнути тяжкого перебігу хвороби та не потрапити до лікарні.

«За статистикою, серед усіх хворих на коронавірус близько 10% – неповнолітні. Розповсюдження штаму «Дельта» значно збільшило кількість дітей, яких доводиться госпіталізувати. Лише минулої доби в Україні інфікувались на COVID-19 1441 дитини. За весь час пандемії захворіло понад 150 тис дітей, померло більше 50», – зазначив Михайло Радуцький.

За інформацією депутата, батьки, які бажають вакцинувати свою дитину, мають звернутись до педіатра або сімейного лікаря та перевірити, чи пройшла дитина всі щеплення згідно Національного календаря щеплень.

«Якщо так, і немає протипоказань, лікар виписує направлення на вакцинацію. Потім треба обрати пункт щеплення, де в наявності є вакцина Pfizer-BioNTech. Щеплення у пункті вакцинації проводиться лише у присутності батьків», – підкреслив Михайло Радуцький.

Також слід врахувати, що після проведення рутинного щеплення з вакцинацією необхідно зачекати 14 днів, а після одужання від коронавірусу МОЗ рекомендує провести щеплення через 28 днів.

Окрім того, Михайло Радуцький поінформував, що вакцину Pfizer-BioNTec використовують для щеплення дітей у понад 100 країнах світу, у тому числі у США, Канаді, Австралії, Японії, Великій Британії та країнах ЄС.

«В Ізраїлі дітям від 12 років вже дозволили робити третю «бустерну» дозу. У провідних країнах наразі розпочинають щеплення вікової групи 5-11 років: відповідний дозвіл у США надали 3 листопада, у ЄС – вчора, в Ізраїлі вакцинація розпочнеться з 23 листопада», – розповів голова Комітету з питань здоров’я нації.

Кiлькiсть переглядiв: 46