Бережи енергію – збережи Україну

11 листопада у світі відзначають Міжнародний день енергозбереження. Це свято запровадили за ініціативи міжнародної екологічної мережі «Шкільний проєкт з використання ресурсів та енергії» (SPARE).

Робота щодо енергозбереження в закладах дошкільної освіти Московського району проводиться з дітьми з раннього віку. Тим більше, що для заощадження не потрібно якогось спеціального обладнання.

Педагоги вбачають основною метою роботи з даного питання привернути увагу до раціонального використання ресурсів енергії. Це дасть змогу потроху знижувати рівень забрудненості навколишнього середовища, вигідно заощаджувати.

Дошкільників вчать економно використовувати енергію: вимикати світло там, де воно не потрібно, не залишати ввімкненими побутові прилади, які не використовуються в даний час, економити водні ресурси, сортувати побутове сміття. Під час бесід, занять, перегляду телепередач вихователі розповідають дітям, чому важливо і як економити енергію. Цікавими та змістовними були заняття «Пригоди на планеті Енерготратів», «Лічильник у гостях у дітей», «Подорож краплинки води у природі», «Правила вивчай – енергію зберігати не забувай». Економія енергії дозволяє суттєво знизити забруднення навколишнього середовища.

До цієї роботи залучають і батьків дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 98