Методичне об’єднання вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів закладів дошкільної освіти Московського району

09.11.2021 відбулося засідання методичного об’єднання для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів закладів дошкільної освіти Московського району за темою «Використання театралізованої діяльності в корекційній роботі з дітьми з особливими освітніми потребами».

Методичне об’єднанняпроводилось он-лайн на платформі ZOOM у формі відеоконференції на базі закладу дошкільної освіти №12.

Методичний модуль був представлений доповіддю-презентацією вчителя-дефектолога закладу дошкільної освіти Зінченко Любов Олександрівни за темою «Використання театралізованої діяльності в корекційній роботі з дітьми з особливими освітніми потребами».

Під час відеоконференції учасники переглянули відеофрагменти інтегрованих занять з дітьми, які провели вчителі-логопеди:

- «Зайчик на городі урожай збирав», заняття з дітьми 4-го року життя, вчитель-дефектолог Зінченко Любов Олександрівна;

- «В гостях у казки», заняття з дітьми 5-го року життя, вчитель-дефектолог Демченко Світлана Володимирівна;

- «Пригоди Бджілки», заняття з дітьми 5-го року життя, вчитель-дефектолог Браткова Ельміра Гусейнагівна.

Зі слухачами методичного об’єднання була проведена гра «З якої казки?», під час якої педагоги змогли проявити свої акторські здібності при передачі характеру героїв казки. Це активізувало учасників гри, сприяло емоційному сприйняттю обговорюваної проблеми.

Педагоги актуалізували теоретичні, отримали практичні та методичні поради щодо використання театралізованої діяльності, сучасних логопедичних технологій в корекційній роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.

Спілкування учасників у чаті дало можливість обмінятися думками, враженнями щодо використання ігрової та театралізованої діяльності під час корекційної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Методичне об’єднання пройшло у діловій, цікавій, конструктивній атмосфері.

Кiлькiсть переглядiв: 49