9 листопада – День української писемності та мови

Уже традиційно з 1997 року 9 листопада вся Україна святкує День української писемності та мови.

У школах в День української писемності та на Українському радіо обов’язково проводять традиційний диктант національної єдності. У «радіодиктанті» можуть взяти участь всі бажаючі. Учні та педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти Московського району щороку приймають участь в написанні радіодиктанту.

В цей день не обходиться і без змагань: щорічно стартує в День української писемності та мови конкурс Петра Яцика, в якому за перемогу змагаються знавці української мови з усього світу. Що саме цікаве, кількість учасників вимірюється у мільйонах. Цього року школярі 3-4-х класів району беруть участь у І (шкільному) етапі конкурсу імені Петра Яцика.

Ще один традиційний міський конкурс знавців української мови для учнів 4-7-х класів закладів загальної середньої освіти проводитиметься Департаментом освіти Харківської міської ради 9 листопада. Учні з задоволенням виконують цікаві завдання з використанням програм для зчитування QR-кодів.

Бажаємо всім українцям утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну та українців.

Кiлькiсть переглядiв: 81