Засідання Школа резерву на посаду вихователя-методиста закладу дошкільної освіти

29січня 2019 року на базі закладу дошкільної освіти №168 відбулося засідання Школи резерву на посаду вихователя-методиста закладу дошкільної освіти за темою «Форми методичної роботи в закладі дошкільної освіти. Фестиваль добрих практик».

У засіданні Школи брали участь Крамська Вікторія Вікторівна, методист методичного центру Управління освіти, вихователі закладів дошкільної освіти Московського району, які включені в резерв на посаду вихователя-методиста закладу дошкільної освіти.

Самофалова Надія Миколаївна, вихователь-методист закладу дошкільної освіти № 168, презентувала досвід роботи за даною темою, познайомила слухачів з різними формами методичної роботи з педагогами: колективними, груповими, індивідуальними, звернула увагу на активні та інтерактивні форми методичної роботи як шлях до розвитку творчої активності педагогів. Познайомила слухачів Школи з оформленням документації методичного кабінету та термінами її зберігання.

При обговоренні за Круглим столом даної теми педагоги дійшли висновку, що інтерактивні форми роботи з педагогами є найбільш ефективною формою в процесі підготовки до педагогічної ради, до розробки нових технологій та впровадження їх в освітній процес закладів дошкільної освіти. Основним напрямком інтерактивних форм методичної роботи є активізація педагогів, розвиток їх креативного мислення, нестандартний вихід із проблемних ситуацій.

Інтерактивна модель навчання орієнтує учасників процесу на тотальний прояв творчої активності, відкрите спілкування, колективне напрацювання стратегії та координацію спільних дій, спільного розв’язання проблем.

Вікторія Вікторівна ознайомила присутніх з метою, особливостями проведення обласного фестивалю «Добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують».

Засідання Школи пройшло в діловій, конструктивній атмосфері.

Кiлькiсть переглядiв: 73