Новорічні щедрівки у дитячих садках

Новий рік переступив наш з вами поріг, а за ним прибігла і Щедрівочка.

Щедрування – один з давніх українських звичаїв в українській культурі. Щедрі́вки— величальніукраїнські народні обрядові пісні, які виконуються підНовий рікі вЩедрий Вечір. Щедрівки величають та славлять господарів та їх родину, бажають їм здоров’я і достатку. У щедрівках висловлюється побажання багатого врожаю, добробуту, приплоду худоби, доброго роїння бджіл.

У деяких регіонах України щедрують на старий Новий рік – 13-14 січня, а у деяких – напередодні Водохреща, 18 січня.

14 січня на світанку хлопці йдуть посівати зерном. Беруть зерна в рукавицю або сумку і засівають на добро, здоров’я та щастя господарів.

Уже стало доброю традицією святкувати ЩЕДРІВКИ та КОЛЯДКИ і в закладах дошкільної освіти району. Діти беруть участь у Щедрівках, Колядках, які супроводжуються музикою, піснями, танцями, обрядовими іграми в масках та костюмах. Колядки та щедрівки викликають у дітей радість, бадьорість, формують у них оптимістичне світосприймання. У дітей виникає бажання втілювати в життя те, про що вони співають, зичать людям добра, достатку, благополуччя.

Під впливом різдвяних пісень, колядок і щедрівок діти знайомляться з народними традиціями, стають добрішими, милосерднішими, красивішими.

Нині свято в вашім домі і ми Вас вітаємо. Гараздів, здоров’я і доброї долі щиро Вам і Вашим дітям бажаємо! Чудесного Вам свята!

Кiлькiсть переглядiв: 124