МАЙСТЕР-КЛАС РИБАЛКО ОЛЬГИ МИКОЛАЇВНИ ДЛЯ ВИХОВАТЕЛІВ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ МОСКОВСЬКОГО РАЙОНУ

14.03.2019 на базі закладу дошкільної освіти №12 пройшов майстер-клас для вихователів дошкільних закладів району за темою: «Впровадження в роботу з дітьми дошкільного віку нетрадиційного напрямку образотворчого мистецтва «SAND-ART» (мистецтво малювання піском).

Учасники майстер-класу обговорили проблему використання інноваційних методик, зокрема методики «SAND-ART», в образотворчій діяльності дітей під час Круглого столу.

Учасники майстер-класу переглянули заняття з художньо-продуктивної діяльності з дітьми 6-го року життя з використанням методики «SAND-ART» «Весна прийшла – квіти принесла».

Ольга Миколаївна Рибалко, вихователь-методист закладу дошкільної освіти №12, провела з педагогами практичну роботу з використанням техніки нетрадиційного напрямку образотворчого мистецтва «SAND-ART» «Загадай загадку – намалюй відгадку».

Вона також провела з педагогами творчу гру «Квіткова веселка».

Під час майстер-класу педагоги вкотре переконались, що ігри з піском дають можливість побудови діалогу на основі спільної творчості педагога з дітьми і дітей один з одним. Пісок дозволяє висловити те, що з важко піддається вербальному опису. Робота з піском – це можливість роботи на різних рівнях: від сенсорної стимуляції до аналітичної роботи.

Під час огляду виставки «Шляхи нашої творчості» учасники майстер-класу ознайомилися з творчими роботами дітей в різних техніках зображувальної діяльності, обмінялися досвідом роботи щодо впровадження інноваційних технік зображення в практику роботи з дітьми.

Учасники майстер-класу проаналізували переглянуті форми роботи, отримали методичні та практичні поради щодо впровадження інноваційних технік зображувальної діяльності в роботу з дітьми.

Засідання майстер-класу пройшло в діловій, конструктивній атмосфері.

Кiлькiсть переглядiв: 183