Святкування Масляної у закладах дошкільної освіти району

Масляна одне з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Це й смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту. Сьогодні Масляна є одним з церковних свят і називається щеМясопустнимабоСирним тижнем.

Масляна – це дуже добре, світле і любиме всіма свято.

За традицією в Україні перед Великим постом, в Масляний тиждень, люди проводжають зиму і обрядами зустрічають весну.

У закладах дошкільної освіти району з 04.03.2019 по 07.03.2019 року пройшли свята Масляної під девізом: «Зиму проводжаємо, весну зустрічаємо». У святах брали участь діти, працівники закладів дошкільної освіти та батьки.

В програмі свят відтворення старовинних обрядів, слов’янські ігри, катання на санях, гойдалках, змагання, забави, ряжені, показові заняття та інші заходи. Присутніх пригощали смачними млинцями та запашним чаєм.

Дітей знайомлять з традиціями святкування Масляної в Україні, прищеплюють цікавість до народної творчості, виховують доброту.

Свята закінчились традиційним спаленням чучела Масляної.

Поздоровляємо Всіх с Масляною! Нехай минула зима забере з собою все, що могло засмутити, а весна буйним цвітом і теплим вітром принесе в Ваші будні світло, добро і удачу!

Кiлькiсть переглядiв: 249